Страйкърите гърмят като пуканки на фронта в Украйна. Това каза председателят

...
Страйкърите гърмят като пуканки на фронта в Украйна. Това каза председателят
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Тагарев е вреден! „Страйкърите“, които иска да купи, гърмят като пуканки в Украйна

„ Страйкърите " гърмят като пуканки на фронта в Украйна.

 

Това сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Тошко Йорданов по отношение на плана за закупуване бронетранспортьори " Страйкър " за потребностите на българската войска.

Това разяснява ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пред медиите в Народното събрание след желанието на военния министър планът за бойна машина за армията да бъде утвърден в предизборната конюнктура.

" Първо се прави опит да се купят бронетранспортьори без социална поръчка, т.е. без спортен детайл. Второ, имаше такива търгове, всички цени са по-ниски от това, което сега се желае да се заплати за тези бронетранспортьори. Трето, това са бронетранспортьори, които излизат от въоръжение от американската войска. Те ги изтеглят от въоръжение и вкарват нови модели ", сподели още Йорданов

" Тагарев е нездравословен. Просто е нездравословен. Тези същите " Страйкъри “ си направете труда да видите какво се случава на фронта в Украйна. Съжалявам, само че дадоха остаряла бойна техника на украинците, а в този момент гърмят като пуканки ", съобщи Йорданов.

„ Темата за модернизацията на българската войска е належаща. Купуването на бойна техника е належащо, тъй като българската войска е извънредно едва въоръжена. Техниката е морално остаряла ”, разяснява Йорданов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР